PREVENTIE

Houding & more

Een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van PRMD (= playing related musculoskeletal disorders) is houdingsverval tijdens het musiceren. Studies tonen daarnaast aan dat muzikanten een slechtere houding ontwikkelen door de jaren heen.
Daarom is het aangeraden om regelmatig een check-up te doen van je houding tijdens het musiceren.

Door ervoor te zorgen dat je houding optimaal blijft, verhoog je de kwaliteit van musiceren & verminder je de kans op blessures.

De beste behandeling is er één die nooit hoeft plaats te vinden.

Meten is weten!

Op basis van een uitgebreid klinisch & fysisch onderzoek ga ik aan de slag om een correcte screening & risicoanalyse op te stellen. Ik bekijk onder andere jouw persoonlijke risicofactoren, houding, spierkracht, mobiliteit en motorische controle.
Zo kan er bv. gewerkt worden met een ACWR (= Acute:Chronic Workload Ratio), waar de tijd en de intensiteit van je repetities en concerten een overzicht bieden van wanneer je overbelast (en onderbelast).

Knowledge is power!

Kennis over je lichaam en het functioneren ervan zorgt voor de ‘macht’ en de tools om het optimaal te gebruiken. Welke spieren gebruik je bij het bespelen van jouw instrument en waar liggen de valkuilen? Hoe kunnen we overbelastingsletsels voorkomen en ons repetitieschema het meest efficiënt opstellen?

Zorg ervoor dat een gebrek aan kennis over je eigen lichaam en het functioneren ervan, geen factor kan zijn in je blessurerisico.

Contacteer mij!

Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor al uw
vragen, ervaringen, problemen…
Ik sta altijd klaar om u verder te helpen!