Testimonials

Lees enkele ervaringen van klanten die de diensten van Musicare hebben ervaren.

Anderhalf jaar reeds was ik als intensief spelende en toerende muzikant op de sukkel met tendinitis. Een eerste periode van kine bracht geen soelaas, ik werd doorverwezen naar UZ Gent waar ik een aantal sessies kreeg met shocktherapie. Daarnaast raadden ze mij aan om contact te nemen met Tim Deparck van Musicare in Torhout, waar ik gedurende 2 maand in behandeling ging.
De aanpak van Tim was heel verschillend van eerdere kine-ervaringen die ik had. Er werd niet enkel gefocust op mijn armen, maar het grote plaatje werd bekeken. Wanneer voel ik extra belasting, vanwaar kan die komen, waardoor wordt die versterkt? Ligt een verkeerde oefenroutine misschien aan de basis, wat is mijn precieze speelhouding? Ik werd verplicht om mijn fysiek ongemak zelf mee te analyseren en na te denken waar simpele aanpassingen al een heel verschil kunnen maken. Wat ik eigenlijk al lang weet, duwde Tim mij vriendelijk onder de neus: een profmuzikant is als een topsporter en moet zijn dagelijkse gewoontes hiernaar richten. Opbouwen richting een intensieve tour, stretchen vooraf, spieren versterken die de gevoelige plekken kunnen ontlasten. Minder fysiek studeren, maar meer auditief en visueel. We zijn er nog niet helemaal, maar er is bij mij een klik gemaakt. Een klik waar ik op de lange termijn mee voort kan, denk ik. Merci Tim, merci Musicare.

Maarten

Als muzikant ben ik erg blij dat ik de stap naar Tim van Musicare gemaakt heb. De combinatie van zijn muziekexpertise en kennis over het lichaam vind ik uniek en effectief. De op maat gemaakte oefenprogramma’s hebben mij ook super geholpen! Dankzij zijn hulp voel ik me fysiek sterker en gezonder en weet ik ook beter wat ik zelf allemaal kan doen! Musicare is zeker een aanrader voor muzikanten die willen investeren in hun gezondheid en prestaties.

Laura